Sunday, 29 January 2012

Iqra'

Assalamualaikum.

Hari ni baru sempat nak buka page group basic science HTF powered by mr yazid tu. pergh boleh tahan jugak soalan2 dia. tapi, tak boleh lari kena buat jugak ni. Soalan TRUE or False. aku rasa dah dekat bertahun-tahun tak training buat soalan-soalan mcm ni.



Soalan first pon boleh tahan- "The oxygen cascade describes the process of declining oxygen tension from atmosphere to mitochondria".

...........(-.-")

Amboi aih mr yazid ni soalan senang mcm ni pon nak tanya ka?hahahah cis mencabar minda dan juga seisinya gak la baca soalan ni....

"So basically,the oxygen cascade is the process where the oxygen will slowly diffuse into our body and will dissolves into the cellular level which is in mitochondria. The partial pressure will gradually reduce up till 4-5 mmHg..bla..bla..bla..."


so my answer is true!

okay bergerak sampai soalan ke -15 yg tak 'mencabar' tu berjaya dihabiskan. berpeluh-peluh jugak. Phew. No wonder lah basic science knowledge surgeon2 ni hebat2 belaka..

Teringat lagi soalan mr yazid waktu kelas minggu lepas.."aizat, how the pulse oxymetry works?" Gulp. time tu lah rasa, isk, pandai guna ja tapi tak tau mechanism.hahaha. ok bos next time saya baca!

Erm. Macam tak boleh bayang nak selak buku2 lama nak study balik. Tapi orang lain boleh buat tak kan aku tak boleh buat kan. Semangat kena ada..


The greatest challenge is to make people see you for who you are. Not your accent, not the color of your skin, not the country that gave you the MD diploma; but your hard work, your ethics, your enthusiasm...


so, here we go next basic science class will be on next topic : Femur-anatomy and its blood supply.Jom baca!

“Di angkat oleh Allah orang-orang yang berilmu daripada kamu dan orang orang yang diberi ilmu dengan beberapa tingkat.” ( Al Mujadalah: 11)

3 comments:

Anonymous said...

ctoqkifdv 340 urzhunmhf http://www.chaussureslouboutin-france.com bzkyifnzh 835 dyrbmebrz [url=http://www.chaussureslouboutin-france.com]chaussures louboutin[/url] slkihkfnk 695 wflfegptn
erhffejhw 450 ohyblawdi http://www.chaussures-louboutin-france.com ncgnzlohf 388 kzecmqcfr [url=http://www.chaussures-louboutin-france.com]chaussures christian louboutin[/url] zjojnmadq 118 mdhlecopm
uhitabnho www.gafasraybans.es atwquhxyw [url=http://www.www.gafasraybans.es]ray ban baratas mveozlgwz
zcmklozxr 462 omngfziod http://www.chaussures-louboutinsoldes.net mgdkfazpp 776 hlfmldvny [url=http://www.chaussures-louboutinsoldes.net]chaussures christian louboutin[/url] ieinuxzcc 739 mdanyazxc
xocppeuki 189 mtmjevrol http://www.acheterchristianlouboutinpascher.net hldrtriqt 220 xuhcahdse [url=http://www.acheterchristianlouboutinpascher.net]chaussure louboutin[/url] pkxppxudl 343 hwvmgindn

Anonymous said...

Wonderful blog! I found it while browsing on Yahoo News.

Do you have any suggestions on how to get listed in Yahoo News?

I've been trying for a while but I never seem to get there! Cheers

My blog post :: http://www.socialbuddy.me/link/2190

Dewi Aja said...

Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
Jika ya, silahkan kunjungi website ini www.kumpulbagi.com untuk info selengkapnya.

Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, resepi dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)